Nogle vil sige, at Skagen lukker ned i august, når sommergæsterne ligeså stille forlader den nordlige by. Spørger man i stedet indbyggerne i Skagen, viser det sig, at de er uenige. Det viser sig nemlig, at der er meget at opleve, hvis man tager på et vinterbesøg i Skagen.

Skagens fiskeriauktion

Det er tidligt om morgenen, og udenfor er det stadig meget mørkt. Blæsten truer med at vælte de lokale af cyklen, når de ligeså stille bevæger sig ind mod auktionen. Det er dog ikke kun de lokale, som blæsten rammer. Ved havet ser man nemlig, at blæsten får bølgerne til voldsomt at bruse og slå kraftigt mod kysten.

Om sommeren er Skagens fiskeriauktion et sted, hvor man kan finde friske turister, men er vi uden for sæsonen, viser det sig, at auktionen ikke kun er for turister. Fiskeriet er nemlig stadig det vigtigste erhverv i byen. Nogle mennesker vurderer, at hvis fiskene ikke var der, ville byen uddø og turister ville ikke komme dertil. Om det er sådan, er ikke til at sige, men det viser i hvert fald, at der er tale om en vigtig industri.

Turisterne

Det er dog ikke kun Skagens fiskeriauktion og fiskene generelt, der er vigtige for byen. Man kan nemlig ligeledes tage fat i turisterne. Tidligere så man, at folk byggede eller lejede huse i Skagen og selv boede i dem. Nogle gange så man endda, at folk lejede deres huse ud til turister og selv boede i bryggerset. På denne måde oplevede man, at de lokale selv kom i kontakt med turisterne. Nu har dette dog ændret sig en smule, og nu er der bygget deciderede ferieboliger, hvor ejerne kun kommer i sommermånederne.

Tidligere følte nogle af fiskerne, at turisterne var i vejen. Men de er nu i højere grad blevet selvbevidste og har indset, at turisterne bringer en masse gode ting til byen. Blandt andet har de nu flere kunder at sælge til i sommermånederne. Nogle af fiskerne er endda så åbne, at de tilbyder en sejltur op gennem bassinet, hvis der står turister og ser dem aflevere deres last ved havnen.

Byens udsmykning

Skagen må siges at være en yderst velholdt by. Den er charmerende med sine gule huse, der er spredt rundt omkring i klitterne, med røde teglstenstage. Særligt charmerende er de smalle gader i byens centrale del.

Gode råd

Hvis du ankommer til Skagen uden for sæsonen, kommer der her nogle råd til, hvordan du får den bedst mulige oplevelse. Det kan være en god idé at ankomme til Skagen i dagslys. Turen er nemlig meget naturskøn, og der er tale om en stor oplevelse, der måske er flottest omkring solnedgang. Når du herefter er ankommet til byen og skal til at udforske den i løbet af de næste par dage, kan det være en god idé at udforske naturen rundt omkring byen. Dette kan både gøres til fods, på cykel eller med bil. Og når du alligevel er her, så husk at spise fisk, da det er det, som byen er kendt for. Her er alle de bedste råvarer lige inden for rækkevidde.